Чътни от лук

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451102k984
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Чътни от лук
Снимка: Lenka
1 / 4
23/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Страхотна гарнитура към месо в това вкусно предложение от индийската кухня - сочно и ароматно чътни за вашите пържоли!"

Необходими Продукти

  • лук - 8 глави, червен
  • чесън - 3 скилидки
  • чили - 1 к.л.
  • кафява захар - 100 г
  • балсамов оцет - 200 мл
  • зехтин - 40 мл
  • сол - 1/2 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лука нарежете на листенца. Сложете го в тиган със загрято олио. Посолете.

Докато лука се задушава, нарежете на ситно чесъна и го добавете в чугунен тиган.

Задушавайте, докато не омекнат и лукът, и чесънът, добавете захарта, разбърквайте домашното чътни редовно около 5 минути, добавете балсамовия оцет и чилито.

Задушавайте, докато течността не се изпари от чътни от лук.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: