19 Март, 2014 07:00 15 051 0

Лук и красота – 6 маски за прекрасна кожа

  • лук-
  • лице-
  • маска-
  • красота-
  • съвети-
  • маска за лице

Как да направим кожата си още по-красива с помощта на този зеленчук

Лукът е едно от най-разпространените растения по света, което се отглежда с цел използване в храненето. Той е популярен не само заради вкусовите си качества, но и поради голямата полза за здравето и красота на хората, пише сайтът "Розали".

1. Лучена маска за лице

Известна е на нашата планета от незапомнени времена. В наше време е почти забравена. Ако към 25 годишна възраст започнете редовно да правите лукова маска лицето - към 50 години няма да имате бръчки на лицето.

Лукът регенерира клетките на кожата. Маската е колко ефективна, толкова и сложна и изискваща усилия. Малцината читателки, които ще свикнат с нея ще се радват млада и красива кожа дълги години.

Настържете лук със ситно ренде, но не го изстисквайте, докато не измиете лицето и шията.
Измийте кожата на лицето. Нанесете с върховете на пръстите много малко подхранващ крем. Под очите намажете рициново масло.

Сложете лука в марля и изстискайте сока в чашка. Добавете към луковия сок малко мед и с получената кашица намажете кожата на лицето и шията. Дръжте маската върху лицето около 30 минути. Измийте я със среда от хляб и студена вода.

2. Маска от лук и прясно мляко

Тази маска се прави от равни части ситно настърган лук и прясно мляко. Кашата се нанася на лицето. След 30 минути се измива с вода с лайка. Тази маска е подходяща и против стареене на кожата на лицето.

3. Лук и лимон при мазна кожа

При мазна кожа на лицето се прави маска със смес от лук и лимон. 2 глави лук се настъргват на ситно, изцежда се сокът, кашицата се смесва с една супена лъжица на лимонов сок, поставя се на лицето и след 20-25 минути се почиства отначало с топла, а после и със студена вода.

4. Маска за нормална и суха кожа

Тя се приготвя от ситно настърган пресен лук, смесен със сметана и разбит жълтък. Маската се нанася на лицето за 10-15 минути.  След това се почиства с настройка от лайка.

5. Медно-лучена маска за суха кожа на лицето

Изпечете две глави лук, размачкайте ги на пюре, добавете 2 супени лъжици мед. Нанесете пюрето върху предварително почистено лице и след 15-20 минути почистете с влажна салфетка.

6. Маска за суха пигментирана кожа

Прясно изцеден сок от лук се смесва с равни количества течен мед (количеството на сока може да е два пъти по-голямо).

Сместа се нанася на кожата за 15-20 минути, после маската се почиства отначало с влажен, а после и със сух тампон. При мазна кожа сокът се смесва с равно количество оцет. Поставя се на салфетка, която се слага на лицето за половин час. Процедурата се прави всеки ден, докато пигментните петна избледнеят.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА