За предястието довечера, за филийките сутринта, за олекотената вечеря в събота, пастетът от сирене е нещо като маслото в хладилника на всяка домакиня или поне на всеки, който с удоволствие пропуска майсторския клас по готвене няколко пъти седмично!
Ето какво ти е нужно:
200 гр. краве сирене,
200 гр. извара
кисело мляко – няколко лъжици
маслини, нарязани на ситно
праз лук, нарязан на ситно
магданоз,
грах от буркан, изцеден предварително
Объркваш всичко в едно, ако е твърде гъсто, добави още кисело мляко или пък извара, ако е твърде рядко.
Сервирай върху филийка с шайба домат и лист от айсберг или върху печени червени чушки.
С пастета можеш да намажеш и няколко сварени картофа, като ги разрежеш на две и ги сервираш с резенчета пушена сьомга.
More from View Sofia
Австралийски хляб с маслини и розмарин
Извадете тестото върху набрашнен плот и го омесете. Разплескайте тестото и поставете върху него нарязаните...
Гениалните прости неща: Диня с малко сирене...и лук! По гръцки!
На пръв поглед е немислимо, но питай баба колко е вкусно! В края на август се наслаждавай на последните...
Спагети с грах, праз и пармезан
Когато искаме да хапнем нещо леко, но питателно, бързо, но вкусно, тогава на помощ ни идва италианската кухня