Graphilla.com :: Преглед на тема - Лесни Манджи
 

Graphilla.com Форуми

 Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Лесни Манджи
Иди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща
 
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Общи приказки
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
snooper
Mountain Wolf


Регистриран на: 15 Фев 2004
Мнения: 3408
Местожителство: под небето

МнениеПуснато на: Пет Ное 23, 2007 10:06 pm    Заглавие: Лесни Манджи Отговорете с цитат

Имаме си в говорилнята какви ли не теми, ама като се замисли човек всичките сме проба гладници (тия от фото-секцията най-много, щото по обед ни се налага да чакаме светлината и освен да седнеш на маса... друго не ти остава) - нека всеки се разпише със своите любими бързи и простички рецепти...

Сега, Банска Капама и аз знам да правя, ама не мога да прекарвам 6 часа до печката, та нека се вместим наистина във формата с по-простичките неща - линкове от нета също важат.

А ето и първата, която всъщност в момента пиперосвам:

Пилешки дроб с лук

1 кг. пилешки дробчета (може и сърца)
около 1 кг. лук
1 кафена чаша олио
сол
чубрица
1 супена лъжица червен пипер (равна)

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Задушаваме до омекване лука нарязан на едро, поръсваме с червения пипер, разбъркваме и прибавяме дробчетата. Поръсваме със сол на вкус,ч ерен пипер и чубрица. Покриваме с капака за да се задуши. Ако след малко остане на сухо, добавяме много малко водичка и оставяме на тих огън за около 20 мин.
ИЗТОЧНИК
Елена Генева

* аз обичам да добавям и обилни количества шарена сол, черен пипер и малко червено винце за вкус.



Следващата рецепта?
_________________
You're born, you live, and then you die. Unfortunately, too many people miss that middle part.

www.VerticalShot.com
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
spacer
bad ass panda


Регистриран на: 07 Ное 2002
Мнения: 2193
Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Пет Ное 23, 2007 10:32 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

съставки:

2-3 яйца и малко олио.


начин на приготвяне:

Загряваш олиото и чукваш яйчицата вътре.

---

Може да се комбинира с почти всичко което се намери в хладилника. Сирене, кашкавал, гъби, чушки, наденица.... шпеков салам също може, преди да е почнал да става много лепкав.... хубаво е тия неща да се запържат преди яйцата, като степента за препържване е право пропорционална* на пресрочването на срока на годност. Побвал съм включително да изсипя и половин пакетче kubetti шунка, пак вАжи.


*или обратно пропорционална.... едно от двете. Почти съм сигурен че е другото обаче.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
P E T R O V
mnmlst


Регистриран на: 02 Дек 2002
Мнения: 9090
Местожителство: Earth

МнениеПуснато на: Пет Ное 23, 2007 10:55 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Бланширани картофки
Палмово масло
Сол
Фритюрник

Хвърляш картофките в предварително загрятото палмово олио във фритюрника
посоляваш, вадш когато сметнеш, че са готови ..обикновено 10 мин.

сервират се със кетчъп, майонеза, сиренце, кашкавал...по ваш вкус.
салатката е ясна... шопска!
_________________
asenpetrov.com
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
snooper
Mountain Wolf


Регистриран на: 15 Фев 2004
Мнения: 3408
Местожителство: под небето

МнениеПуснато на: Пет Ное 23, 2007 10:58 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

implant написа:
Бланширани картофки
Палмово масло
Сол
Фритюрник

Хвърляш картофките в предварително загрятото палмово олио във фритюрника
посоляваш, вадш когато сметнеш, че са готови ..обикновено 10 мин.

сервират се със кетчъп, майонеза, сиренце, кашкавал...по ваш вкус.
салатката е ясна... шопска!


Без салатата е толкова... америкън, махни кетчупа поне бре!
_________________
You're born, you live, and then you die. Unfortunately, too many people miss that middle part.

www.VerticalShot.com
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
wicky



Регистриран на: 02 Фев 2004
Мнения: 4389
Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Пет Ное 23, 2007 11:02 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Ха така - да си дойдем на думата... готвачи ли сме ние или ... лучени глави ?!?
И като си говорим за лук - ето една бързак рецепта за лученки:

Взимаме колкото лук има в къши (стига да не сте се заредили за цялата зима). Аз лично слагам по 4-5 глави. Също така ще са ни нужни - 1 яйце и чаена чаша, но не с чай, а с брашно и също толкова прясно мляко. Е би трябвало тези неща да си ги имаме по дефолт. Ако ги нямате - ми не четете нататък ;)
И после се приготвят много лесно:
Взимате яйцето и го побърквате от разбиване. После добавяте млякото и накрая турвате в тях и брашното. Накълцвате хубаво лука, поплаквате си малко... Като се наплачете хубаво - слагате лука да се размекне в малко олио, което е добре загрято в тиган, който от своя страна е на добре загрят котлон! Връщате го в останалата смес и хубаво обърквате всичко.
Останалото много напомня правенето на палачинки. Просто от тази смес с един черпак (или лъжица) слагате по 1-2 лъжици в нагорещено олио и хубаво ги изпържвате и от двете страни.
Получават се малки разпльокани и много апетитни лученки. После ако сте още във форма - разбърквате малко кисело мляко с копър и си имате и заливка.
И като едни истински хора на изкустовто може да импровизирате и да наблъскате в лученките каквито си подправки искате. И сол ;)
Честно казано - приготвянето отнема горе долу толкова време, колкото на мен ми отне да ви напиша рецептата (ми да бях сготвила тогава... пфу!)
_________________
Отрежеш ли крилата на жената, тя ще полети на метла !

http://wickyhouse.com

http://wickywelcome.blogspot.com/

http://this-and-that.eu/

http://tui-onui.blogspot.com/
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
spacer
bad ass panda


Регистриран на: 07 Ное 2002
Мнения: 2193
Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Пет Ное 23, 2007 11:05 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Алеле... вие всички до един сте като Иван Звездев. А Иван Звездев ми е голям любимец на мене. Голям табиетлия ми се види, аз уважавам такива хора :)
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
bile



Регистриран на: 26 Авг 2003
Мнения: 1367
Местожителство: dead city

МнениеПуснато на: Пет Ное 23, 2007 11:11 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

баш кат спейсъра същото, ама вместо яйчица - лук. МНОГО лук... добре запържен... и след тва - кот е останало в хладилника и е в първоначалното си агрегатно състояние =))
_________________
pestilence
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
yonqo



Регистриран на: 01 Ное 2005
Мнения: 235
Местожителство: аирпорт

МнениеПуснато на: Пет Ное 23, 2007 11:15 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

ПОРТОКАЛОВО ПИЛЕ
(не е от най-бързите, ама за уикенда е идеално:))

1 голямо пиле, нарязано на порционни парчета
2 с.л. олио
1 глава лук, средна, нарязана на ситно
2 склидки чесън, нарязани на ситно
2 цели карамфилчета
5 см пръчица канела
5 зърна черен пипер
3 малки стръкчета мащерка
2 дафинови листа
сок от 3 портокала
сол на вкус

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
В голям дълбок тиган запържете нарязаното на порции пиле до златисто.
Добавете лука, леко запържете и добавете портокаловия сок, 1 ч.ч. вода и всички подправки.
Покрийте с капак и варете на тих огън до готовност – около 35-40 минути.
Сервирайте с варен ориз или варени картофи. (препоръчвам да се сервира върху картофено пюре)
_________________
Ту ди аирпорт ма, оооооооу...
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
wicky



Регистриран на: 02 Фев 2004
Мнения: 4389
Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Пет Ное 23, 2007 11:17 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Е то ако ще си говорим така - последното откритие, което Fprint ми разкри е - филийки хляб с кашкавал отгоре - в микровълновата за 1 минута имаме сандвичи :)
_________________
Отрежеш ли крилата на жената, тя ще полети на метла !

http://wickyhouse.com

http://wickywelcome.blogspot.com/

http://this-and-that.eu/

http://tui-onui.blogspot.com/
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
ma4u4a



Регистриран на: 24 Юли 2005
Мнения: 1694

МнениеПуснато на: Пет Ное 23, 2007 11:17 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

ми на мачуча вечерята тая вечер
1 консерва риба тон
1 глава накълцан лук
чубрица, чрен пипер и подправка за риба, разбъркваш едно хубаву
препичаш две филийки хляб, добавяш и някво доматено сосче и се хилиш доволно на темата на снупъра


bile и аз такъв омлет правя, някой път даже се чудя дали съм слжила яйца вътре
_________________
Без паника!
Всичко излиза извън контрол по реда си!

бу.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
snooper
Mountain Wolf


Регистриран на: 15 Фев 2004
Мнения: 3408
Местожителство: под небето

МнениеПуснато на: Пет Ное 23, 2007 11:25 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Много любимо:

Шарени шишчета с кромид лук

ПРОДУКТИ
400 гр. свинско месо
400 гр. телешко месо
400 гр. пилешко месо
2 глави кромид лук
сол и млян черен пипер

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Нарязваме месото на хапки. Наниэваме на шишчета по 6 парчета, като редуваме телешко, свинско и пилешко. Пържим шишчетата в по-дълбок тиган или фритюрник със силно сгорещено олио.
Поръсваме със сол и черен пипер и поднасяме с нарязания на кръгчета лук.


Да ви е вкуснооооо!!!


* Ей колко любители на лука сме се събрали тука!
_________________
You're born, you live, and then you die. Unfortunately, too many people miss that middle part.

www.VerticalShot.com
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
bile



Регистриран на: 26 Авг 2003
Мнения: 1367
Местожителство: dead city

МнениеПуснато на: Пет Ное 23, 2007 11:27 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

snooper написа:
Много любимо:

Шарени шишчета с кромид лук

ПРОДУКТИ
400 гр. свинско месо
400 гр. телешко месо
400 гр. пилешко месо
2 глави кромид лук
сол и млян черен пипер

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Нарязваме месото на хапки. Наниэваме на шишчета по 6 парчета, като редуваме телешко, свинско и пилешко. Пържим шишчетата в по-дълбок тиган или фритюрник със силно сгорещено олио.
Поръсваме със сол и черен пипер и поднасяме с нарязания на кръгчета лук.


Да ви е вкуснооооо!!!


* Ей колко любители на лука сме се събрали тука!


много приятна вариация на тези е да се добавят резени чушки/гъби/лук между месищата, в количество според вкуса =)))
_________________
pestilence
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
snooper
Mountain Wolf


Регистриран на: 15 Фев 2004
Мнения: 3408
Местожителство: под небето

МнениеПуснато на: Пет Ное 23, 2007 11:28 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

bile написа:
много приятна вариация на тези е да се добавят резени чушки/гъби/лук между месищата, в количество според вкуса =)))


Да! И... пиперосана сланинка малко...!
_________________
You're born, you live, and then you die. Unfortunately, too many people miss that middle part.

www.VerticalShot.com
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
D3im05



Регистриран на: 24 Фев 2006
Мнения: 1060

МнениеПуснато на: Пет Ное 23, 2007 11:31 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

wicky написа:
Е то ако ще си говорим така - последното откритие, което Fprint ми разкри е - филийки хляб с кашкавал отгоре - в микровълновата за 1 минута имаме сандвичи :)


това го правя редовно но под кашкавала има маргарин и накрая чили
_________________
Metro 2033
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
ma4u4a



Регистриран на: 24 Юли 2005
Мнения: 1694

МнениеПуснато на: Пет Ное 23, 2007 11:39 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

тц, под кашкавала някакво мекичко сиренце, крема или топено и ако си имаш като мен от ония старовремски скарички си един щастлиф човек:)

а това варненци го знаят като моряшки картофи - режеш картофите на две, мажеш тавата с масло и пъхаш във фурната, пък ако сложиш и цели склидки чесън става чудничко, щото после земаш картофчето слагаш му подправки по избор, масълце ако искаш, гризваш и изсмукваш чесънчето, което е станало на паста под коричката и така
прияде ми се
_________________
Без паника!
Всичко излиза извън контрол по реда си!

бу.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
sumo



Регистриран на: 07 Юли 2003
Мнения: 2260
Местожителство: Люлин...

МнениеПуснато на: Съб Ное 24, 2007 1:14 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Ужас, с тоя лук... човек на сбирката на Графила с противогаз трябва да ходи!
Има едно много бързо и вкусно, но трябва да се подготви малко по-отрано:
Взима се свински шол, колкото ви душа иска. Нарязва се на лентички, колкото кутрето ви, като внимавате да не влезе в рецептата и истинско кутре :P
Нарязват се лук на полумесеци и домати, поръсва се с чер пипер, неква смесена подправка и малко захар и обилно се полива със соев сос, разбърква се.
Покрива се и се оставя в хладилника за момента, в който сте гладни.

Слагате тиган с много малко олио, колкото аха-аха да покрие дъното. Като започне олиото да пуши, се изсипва мешавицата.
Бърка се няколко минути, докато започне да побелява свинското и после се вади :)
_________________
i.am.troll
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
D3im05



Регистриран на: 24 Фев 2006
Мнения: 1060

МнениеПуснато на: Съб Ное 24, 2007 2:02 am    Заглавие: Отговорете с цитат

ma4u4a написа:
тц, под кашкавала някакво мекичко сиренце, крема или топено и ако си имаш като мен от ония старовремски скарички си един щастлиф човек:)


ахах да това имах предвид с такава скаричка :D микровълнова нямам :) и няма да го запече така :P иначе кулинар не съм затова са направили HAPPY :)))
_________________
Metro 2033
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
DJ_CyberGod



Регистриран на: 22 Дек 2005
Мнения: 1639

МнениеПуснато на: Съб Ное 24, 2007 2:32 am    Заглавие: Отговорете с цитат

wicky написа:
Е то ако ще си говорим така - последното откритие, което Fprint ми разкри е - филийки хляб с кашкавал отгоре - в микровълновата за 1 минута имаме сандвичи :)


хах, тва гениално откритие го направих около 8-ми клас.. от тогава, до момента в който останах без микровълнова всеки ден съм ял такива... случвало се е на ден по 1 хляб да изяждам(ама не е хубаво, че само кашкавал и хляб мноо мазно и нема грам витамини, тре се разнообразява :Р)
_________________
so many pedestrians, so little time..
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
M0



Регистриран на: 13 Дек 2005
Мнения: 680
Местожителство: Paris

МнениеПуснато на: Съб Ное 24, 2007 4:03 am    Заглавие: Отговорете с цитат

малеее :))) голяма тема :)

не знам от къде да започна... една любима рецептичка ще споделя,
яйца по панагюрски. Класика - лесни и бързи,
та ... :)

Яйца по панагюрски
10 яйца
100 гр. краве масло
400 гр. кисело мляко
150 гр. сирене
1 с. л. оцет
чесън, червен пипер и сол на вкус
Приготвяне:
Във вряща подсолена и подкиселена с оцета водица се варят до забулване яйчицата.
Киселото млекце се подправя със счукания чесън и солчица, разбъъърква се с настърганото
или натрошено сиренце и се разпределя в чинии./може и след като поставите яйчицата,
върху тях да разпределите млекцето... мммм/ Отгоре се поставят забулените яйчица,
поръсват се с червено пиперче и се поливат с разтопеното масълце.
Ястието се поднася веднага след приготвянето му.

Добър апетит!



п.с. приятната покривчица /може и сет/, очарователни салфетки, естетски чинийки, цвете на масата... са едни от нещата, които умножават удоволствието на вкусно приготвената храна.
_________________
"...Най-добрата околна среда за човека е свободата. ..." - Вацлав Клаус
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
bile



Регистриран на: 26 Авг 2003
Мнения: 1367
Местожителство: dead city

МнениеПуснато на: Съб Ное 24, 2007 4:16 am    Заглавие: Отговорете с цитат

елементарна форма на катък =)))

1 кофичка кисело мляко - някое с "висока масленост" =)
половин кофичка кисела сметана
200-300 грама сирене
сол, черен пипер, зеленяк ако някой обича

всичко, без подправките в пасатор, 2-3-4 минути мачкане, добавя се смлян черен пипер /ако някои слага магданози и прочие - и тях/, 10 секунди още се пасира, да се смеси добре и е готово за плюскане

/гъстотата и солта per user се нагласят - гъстотата варира спрямо количеството сирене и сметана - повече, по-гъсто/

и за мезе става, и за предястие става, и за сандивичи става =)
_________________
pestilence
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Общи приказки Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща
Страница 1 от 4

 
Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Translation by: Boby Dimitrov