expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

сряда, 27 октомври 2010 г.

Ползи за здравето от праза!

Празът е с ниско съдържание на калории и натрий.
Съдържа много диетични фибри, фолиева киселина, калий, витамин С и калций.
Л
есно смилаем в сравнение с другите видове лук.
Има антисептично, слабително, диуретично и анти-артритно свойство.
Спомага за намаляване на LDL холестерола и повишаване на HDL холестерола в кръвта.
Помага при намаляване на риска от рак на дебелото черво и предотвратява развитието на рака. Изследвания доказват, че той намалява риска от рак на яйчниците при жените.
Регулира и стабилизира нивата на кръвната захар в организма.
Празът е добър източник на витамини и Фолиева киселина - от съществено значение за бременната жена.

Няма коментари:

Публикуване на коментар